Blog door Mondzorg Leusden

Meer over onze specialismen

Tandvleesbehandelingen

Gezond tandvlees is de eerste stap naar een gezonde mond. Tandvlees is het steunweefsel dat de tanden en kiezen op hun plaats houdt. Het tandvlees beschermt ook de wortels van het gebit. Als het gebit en het tandvlees niet goed worden verzorgd, kan het gaan ontsteken. Dat kan verschillende mondklachten geven, zoals bloedend tandvlees, teruggetrokken tandvlees, een nare geur of pijnlijk tandvlees. Een verwaarloosde tandvleesontsteking kan er zelfs voor zorgen dat het kaakbot wordt aangetast waardoor het gebit zijn stevigheid verliest.

Tandvleesbeoordeling en professionele gebitsreiniging 

In mondhygiënistenpraktijk Leusden bekijken we uw tandvlees zorgvuldig. We meten de diepte van de pockets (de ruimte tussen tand en tandvlees) en controleren of het weefsel erg gevoelig of ontstoken is. Is de conditie van uw tandvlees niet optimaal? Dan zal een uitgebreide instructie en professionele gebitsreiniging hier verbetering in geven. 

Tijdens de gebitsreiniging maken we uw tanden en kiezen grondig schoon. We verwijderen tandplak en tandsteen. Zo kan eventueel ontstoken tandvlees goed herstellen en zullen mondklachten vaak verdwijnen of worden voorkomen. 

Uiteraard doen we ons best om de behandeling zo prettig mogelijk te laten verlopen. In onze praktijk werken we veel met de nieuwste technieken, zoals Guided Biofilm Therapy. Dit is een comfortabele en efficiënte manier om tandplak en tandsteen te verwijderen. Dankzij het warme water voelt de behandeling een stuk prettiger aan. 

Mondzorg Leusden